Az esztétikus, igényes fogsor ma már nem elérhetetlen senki számára sem, hiszen a korszerű fogszabályozásnak köszönhetően a kusza, ferdén nőtt fogak is visszaterelhetőek normál helyükre. Nem csak esztétikai okok miatt fontos odafigyelni erre, hanem a fogak egészségi állapota miatt is, hiszen azok rendellenes elhelyezkedése tisztántartásukat is ellehetetleníti.

Mi az a fogszabályozás?

FogszabályozásA megfelelő fogszabályozó készülék kiválasztásával és használatával befolyást gyakorolhatunk az állcsontokra, elérhető a fogak szükséges irányba döntése, illetve a fogak testes elmozdulása is megvalósítható. Választhatunk kivehető készüléket vagy rögzített változatot, mely utóbbiakkal még látványosabb eredmények érhetőek el.

Kinek ajánljuk?

Fogszabályozásra elsősorban gyermekkorban szokott sor kerülni, először 6-8 éves korban, amikor már a maradandó fogak megjelentek. Az optimális időpont egyébként a 12. és 18. életév közötti időszak, de ez nem azt jelenti, hogy felnőttkorban le kellene mondani a fogszabályozás nyújtotta lehetőségekről. Felnőttek esetében elsősorban a fogágy állapota a döntő abban, lehetséges-e, és ha igen, milyen eredményekkel a fogszabályozás. Mivel a korral már esetleg foghiány is jelentkezik, ezért gyakori, hogy a szabályzást egyéb kezelésekkel, fogpótlással szükséges kombinálni.

Mit lehet vele elérni?

Az esztétikailag kifogástalan mosoly csupán az egyik előnye a fogszabályozásnak. Ami ennél hosszú távon sokkal jelentősebb, az a fogak megfelelő tisztíthatósága és a rágás stabilitása. Az ezred milliméter pontossággal, egyéni igényekre kialakított készülékekkel az állcsontra, az izmokra is kifejthető a szükséges hatás, de a fogak dőlésszöge vagy elmozdítása is megvalósítható. Ez utóbbi célra kifejezetten a rögzített készüléktípusok javasoltak, amelyek között megtalálhatóak a rozsdamentes acélból készült változatok, de lehetőség nyílik arra, hogy szinte láthatatlan készülék kerüljön felhelyezésre.

Hogy néz ki a beavatkozás?

FogszabályozásA szakemberünkkel történő első találkozás alkalmával felméri a fogak állapotát, a szabályozásra váró területeket, és kidolgozásra kerül a kezelési terv. Panoráma röntgenfelvétel készítése után az elérni kívánt eredmények függvényében megbeszélheti fogorvosunkkal, milyen készülék lenne ideális az Ön számára. A fogszabályozás precíz megtervezésének fontos szakasza a lenyomatvétel, majd fogtechnikusi laborban készül el a speciális igényeknek megfelelő fogszabályozó készülék.

Mi történik a beavatkozás után?

A felhelyezést követően rendszeres orvosi ellenőrzés szükséges, és természetesen meg kell tanulnia együtt élni a készülékkel, helyesen tisztítani azt. Kivehető készülékek esetében a fogmosás a megszokott módon zajlik, a készüléket pedig külön fogkefével és fogkrémmel kell megtisztítani, és szárazan dobozába helyezni éjszakára. Rögzített készülékek esetében viszont speciális fogkefét ajánlott használni, amely kifejezett erre a célra alkalmas. A fogköztisztító kefe szintén hasznos lehet a fogszabályozó készülék viselésének idején, de a fogselyem sem hiányozhat az otthoni eszköztárból. Odafigyeléssel megelőzhető, hogy ebben az időszakban romoljanak fogai.


Fogszabályozás iránt érdeklődve látogasson el Klinikánkra, ahol egyéni igényeinek maximálisan megfelelő szabályozási lehetőségekkel állunk rendelkezésére!

Fogszabályozás már 450.000 forinttól

A következő 4 jelentkező kedvezményes áron juthat hozzá szolgáltatásunkhoz.

Érdekel a limitált ajánlat!

Kérjen időpontot tőlünk!